2012.
04.02.
08:03

Bükfürdő Rallye 2012.05.11-13.

Egy ’jól sikerült’ Eger Rallye után mit várhatunk a bajnokságtól?
Mi lesz a Bükfürdő Rallye-val?
Természetesen lesz Bükfürdő Rallye!!! Nem szeretném lejjebb adni azt a színvonalat, amit az elmúlt években Bükfürdő városával kötött együttműködés keretében elkezdtünk. Lehet, hogy nem az ezer kanyar versenye a Bükfürdő Rallye, de a pályák minőségével és a sok egyéb kis aprósággal, amit kiegészítő programként, lehetőségként igyekszünk összeállítani a versenyzők részére úgy érzem elfogadott, a versenyzők által is kedvelt versennyé vált. Minden évben az a célom, hogy a versenyző A VERSENYZŐ-nek érezhesse magát a bükfürdői hétvégén. Ez az idei évben sem változik!

A verseny 2012. május 11-13-i dátummal szerepel a nem létező naptárban, így mi is ezen a dátumon dolgozunk. A lehetőségekhez mérten egy olyan versenyt tervezünk, amely talán az átlagosnál kisebb anyagi megterhelést jelent a versenyzők számára, és persze a verseny költségvetésére is egyben. A fő szempont azonban valóban a versenyzők terheinek csökkentése mellett egy teljes értékű magyar bajnoki futam létrehozása. Az útvonallap szinte már végleges és ez alapján állíthatom, hogy a szabályok által meghatározott minimális gyorsasági kilométer mennyiséget mind az ORB mind az R2 esetében is túlteljesítjük. Nem a minimumra törekszünk! Az ORB várhatóan 133km; míg a R2 85km gyorsasági szakasszal kell, hogy megküzdjön Bükfürdőn. Természetesen amint az elmúlt években, úgy az idén is készülünk egy szerevezett hivatalos teszttel is a verseny előtti pénteken.

Milyen bajnokságok versenyzői állhatnak rajthoz Bükfürdőn?
Az eredeti tervek szerint mindenki: azaz ORB, R2, és az RTE. A menetközben az egészségemben kialakult változás biztonsági lépésekre sarkallt, ami a verseny esetleges elcsúsztatását jelentette volna. Ebben az RTE vezetősége, Mészáros Iván maximálisan partner volt, és az előre egyeztetettek szerint járt el és módosította az RTE naptárát (köszönet ezért az Ózdi rendezőnek is!).
A helyzet azonban úgy alakult, hogy egyéb okok miatt a versenyt kizárólag az eredeti időpontjában tudjuk megrendezni. Senkiből sem akartunk és akarunk bohócot csinálni, így érthetően az újabb változás az RTE mezőny résztvételének lehetőségét vette el.
Szeretném hangsúlyozni: mindvégig korrekt, segítőkész és maximálisan együttműködő partnernek bizonyult az RTE és Mészáros Iván, és mindketten nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, és az idei évben nélkülöznünk kell az RTE mezőnyét Bükfürdőn. Sem részünkről, sem az RTE részéről fel sem merült semmiféle rosszindulat, vagy ártó szándék, egész egyszerűen vis major helyzet alakult ki (ezt fontos volt hozzátennem az elmúlt hetek történései után…) Próbálom majd őket kárpótolni, és esetleg elcsalogatni a Baranya Kupára. :o)

Nem nyugszol és dolgozol még máson is, a versenyen kívül…
Nemzetközi Murva Kupának hívják!
A legfrissebb! Még tavaly év közben jött egy ötlet, ami az idénre úgy tűnik testet ölt. Több tárgyaláson, egyeztetésen is túl vagyunk. Az egész lényege az – természetesen hamarosan megjelenik a kiírása is -, hogy két magyar versenyt és 3 osztrák rendezvényt próbálunk egy ernyő alá terelni, ami egy külön értékelési formát jelent. A versenyzők részéről egy egyszeri regisztrációt igényel csupán, 75euro a kétkerék-hajtású autóknak és 150 a négykerekeseknek. Ezen kívül semmilyen egyéb költség nincs, viszont minden versenyző, aki külföldi futamon vesz részt a murva kupa keretein belül, az automatikusan 25 százalék engedményt kap az adott verseny nevezési díjából! A murva kupa lényege az, hogy megpróbáljuk kicsit közös megmérettetésre ösztönözni a magyar és az osztrák versenyzőket. Fontos még, hogy a versenytávok alapján különböző szorzókkal vesznek részt versenyek a Kupa értékelésében.

Mondd el, hogy milyen futamokat és hogyan értékeltek a Murva Kupában!
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezzel a közös osztrák – magyar murva kupa ötlettel elsőként Beppo-t (Beppo Harrach) kerestem meg, aki azonnal az ötlet mögé állt, és segített összeszervezni az osztrák rendezőkkel folytatott megbeszéléseinket. Talán a legáttekinthetőbb az lesz, ha ctr+c-t alkalmazunk egy kicsit:

Nemzetközi Murva Kupa 2012
(dátum - verseny neve (ország) - tervezett gyorsasági km szorzó)
1. 2012.05.11-13. Bükfürdő Rallye (H) 130km 1,0x
2. 2012.07.13-15. Schneebergland Rallye (A) 70km (csak szombati nap) 0,7x
3. 2012.08.17-18. Harrach Rallysprint (A) 70km 0,7x
4. 2012.10.25-27. Waldviertel Rallye (A) 170km 1,0x
5. 2012.12.08-09. Mikulás Rallye (H) 70km 0,7x

Sokat dolgoztam ezen a kupán, nagyon remélem, hogy érdekességet, újdonságot hoz az adott versenyek tekintetében is, hiszen külön díjazás lesz minden futamon és természetesen év végén is, de erről tényleg részletesen be fogunk tudni számolni rövidesen. Remélem, hogy ezzel is kedvezni tudunk a versenyezni akaró és tudó csapatoknak.

forrás: www.duen.hu

Szólj hozzá!

Címkék: verseny rallye Bük Bükfürdő

A bejegyzés trackback címe:

https://visitbuk.blog.hu/api/trackback/id/tr424355377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
süti beállítások módosítása