2012.
05.29.
10:05

Az első Összefogás Napja Bükfürdőn

 
2012.05.26-án szombat délután először rendeztek Bükfürdőn Összefogás Napját. Az ingyenes eseményre helyiek, környékbeliek és itt nyaralók egyaránt érkeztek, hogy végigmenjenek egy három állomásból álló pályán.

Összefogás napja Bükfürdőn

A rendezőknek az időjárás is kedveskedett: a vállalkozó kedvű családi és baráti társaságok, iskolai közösségek és egyéni vándorok kellemes napsütésben tehették meg több kilométeres távot, hogy begyűjtsék a nyitás előtt álló Kristálytorony, a golfpálya és a felnőtt játszótér pecsétjeit.

 

„Azért szerveztünk Összefogás Napját, mert úgy gondoljuk, hogy összefogásban van ma a legnagyobb hiány Magyarországon és a szűk régiónkban is” – mondta a helyszínen Balogh Károly, a rendezvényt szervező helyi TDM menedzsere, hozzátéve, hogy az összefogás szó a jelenen kívül a jövőnek is szól, hiszen összefogás kell ahhoz, hogy a fenntartható, környezettudatos fejlődés ne csak lózung legyen.

Összefogás napja Bükfürdőn

Bükfürdőn például a TDM úgy határozza meg az újabb fejlesztéseket és úgy szervezi a rendezvényeket, hogy azok egészséges, benzingőzmentes miliőt biztosítsanak mind az itt lakóknak, mind az ideérkező turistáknak.

Ebbe a sorba illeszkedik az Összefogás Napja is, mely egy rendezvénysorozat nyitóeleme. A részvevők mozognak, kerékpároznak, és indirekt hozzájárulnak a környezet zöldebbé tételéhez, Bükfürdő "felvirágoztatásához", hiszen a TDM vállalta, hogy a résztvevők száma alapján fákat és virágokat ültet.

Összefogás napja Bükfürdőn

Balogh Károly elmondta: a pályát úgy jelölték ki, hogy a játékosok megismerkedjenek Bük új nevezetességével, a nyitás előtt álló Kristálytoronnyal, amely nemcsak Magyarországon, de egész Közép-Európában egyedülálló.

A második helyszínen, a golfpályán arra igyekeztek rávilágítani, hogy a golf közel sem olyan drága sport, mint amilyennek az emberek gondolják, a gyakorlópálya például olcsóbb, mint egy tekézés.

A Bükfürdő-kvíz segítségével pedig a helyiek figyelmét is szeretnék felhívni Bük páratlan értékeire.

Összefogás napja Bükfürdőn

Összefogás napja Bükfürdőn

Összefogás napja Bükfürdőn

 

Szólj hozzá!

Címkék: golf kalandpark Bük Bükfürdő Kristály Torony Összefogás Napja

A bejegyzés trackback címe:

https://visitbuk.blog.hu/api/trackback/id/tr254552355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
süti beállítások módosítása