2015.
08.04.
14:41

Gyógy-Bor Napok.. egy szemszögből :)

Személy szerint ez volt a harmadik Gyógy-Borom. „Mi?” Hangzik a kérdés sokszor. Gyógy: tudod, a gyógyvíz, és Bor: mert van bor, nem is kevés, nem is akármilyen. Apropó, megválasztották a város és a fesztivál borát. Szekszárdi, száraz, vörös. Nem vagyok boros.. Még mindig nem. Pedig a barátok, ismerősök próbálnak nevelni. „Na majd a korral!” Úgy legyen. Azért kóstoltam. Ízlett. Nem fogok zamatokról, meg bukékról beszélni, mert nem értek hozzá, ennyi. Szóval, ha valaki kíváncsi a borra keresse a Fekete Pincészet Cabernet Sauvignon-ját bármilyen fesztiválon. 

 

 

 

 

 

Öt napon át – nem csalás, nem ámítás -  tök ingyen, Csík zenekar Lovasi Andrással, Elefánt, Beshodrom, Bognár Szilvi, Palya Bea, Ocho Macho, Anima Sound System, Szabó Balázs Bandája, Margaret Island, Intim Torna Illegál, Manoya és zárásnak Quimby. Emellett bor, sör, pálinka, langalló..

 

 

 

 

 

A késő délutánig kitartó hőségben lassan indult meg a tömeg a színpadok és sörpadok – pardon borpadok - irányába, de esténként mindig megtelt a küzdőtér és a borászok előtti placc. Szerdán a Vivat Bacchus és az Ungaresca nyitott. Öt helyszínen, öt napon át több mint 15.000 látogatóval (vaskarika) főztünk, ettünk, ittunk, a gyógyulás pedig fakultatív volt a fürdőben. Hacsak nem a lelki feltöltődésre gondolunk, ugyanis a szombati Szabó Balázs Bandája koncert számomra igazi léleksimogató volt. Egyszerűen ez a kifejezés jutott eszembe. Nem hallottam még élőben őket – aki már igen, biztosan érti - de valami fantasztikus volt. :) A tavalyi Budapest Bár koncert volt hasonló hatással rám. És ha már a szombat, ahogy azt a vaskarika.hu-n is olvashattátok, és tőlem is egy szavazat, ez volt a leghangulatosabb fesztiválnap. Ahogy arra számítottam, Nálam az Intim Torna Illegál és Szabó Balázs Bandája vitte a prímet.  A fesztivál egy részét az infópultban töltöttem, így sajnos a Jazz Blues Udvar kimaradt, illetve a Gyermekszínpad és a Gasztro udvar forgatagába sem vetettem bele magam. De amit biztosan tudok, egyik korosztály sem unatkozott és talán mindenki megtalálta a számára legjobb zenei stílust. Ó és nem hagyhatom ki a dödöllét. Bazsalikomos tejföllel. Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe?! Finom volt, az „őszi szellő” és eső mellett kimondottam jól esett.

 

 

Szóval jövőre ugyanitt, majdnem ugyanekkor, Bükfürdőn a XI. Gyógy-Bor Napokon! ;)

Ennyi volt tőlem röviden. A következő bejegyzés pedig szóljon egy kicsit bővebben .. korral-borral kolleginától! Figyeljétek a frissítéseket..

F

Szólj hozzá!

Címkék: koncert program gasztro főzés július Bük Bükfürdő Gyógy-Bor Napok örömfőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://visitbuk.blog.hu/api/trackback/id/tr877678926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
süti beállítások módosítása